Howie the Harp voor medewerkers


Ben je al werkzaam in de maatschappelijke sector en wil je jouw eigen ervaring op deskundige wijze toepassen in jouw werk? Dan is de eenjarige opleiding Howie the Harp™ voor medewerkers  wellicht iets voor jou.

Programma

In de opleiding staan ontwikkeling van ervaringskennis, theoretische en praktijkkennis op het programma. Hiermee maak je de beroepsvaardigheden van een ervaringsdeskundige eigen. Tijdens de opleiding staat er een persoonlijke coach voor jou klaar bij wie je terecht kunt met vragen over alle aspecten van de opleiding.

Gedurende het jaar ga je eens per twee weken een dag naar school. In totaal zijn dit 18 dagen. Daarop volgen nog enkele dagen voor de eindpresentaties.

Het programma bevat de volgende thema’s:

Het is best spannend om me als ervaringsdeskundige te gaan profileren. De onderlinge herkenning van medestudenten heeft me geholpen om die stap te zetten.

- Leonie van Dongen, oud-student en coach Howie Arnhem

Persoonlijke ontwikkeling

De competenties van de ervaringsdeskundige

Achtergrondkennis over ervaringsdeskundigheid

Tools voor in de praktijk

Kosten en locaties

De kosten voor de opleiding bedragen 1.495 euro. Op dit moment wordt de opleiding op twee locaties aangeboden; Rotterdam en Amsterdam.

Diploma en aan de slag

Aan het einde van de opleiding wordt jouw portfolio en daarmee jouw ontwikkeling beoordeeld en beloond met een certificaat. Hiermee kun je solliciteren naar de functie van ervaringsdeskundige of je profileren als medewerker met ervaringsdeskundigheid binnen de organisatie waar je werkt.